>
РОДОПСКИ ХАН
КЪЩА ЗА ГОСТИ
Село Врата / Асеновград
В последно време Караджов камък все по често се предпочита и като дестинация за алпинизъм.

Много любители на този спорт идват и съчетават почивката на планина с практикуване на любимия си спорт скално катерене.  Ако и вие сте такъв, вземете си екипировката и заповядайте в Къща за гости Родопски Хан.

Мистиката на Родопите е необятна и превръща всяка една забележителност в място обвързано с безброй легенди. Едно такова тайнствено място е Караджов камък.

Регионът е известен и с други скални феномени разположени в близост.

Караджов камък е достъпен благодарение на монтирана стълба. Все пак изкачването е опасно и не е препоръчително да водите деца. Самата скала не е обезопасена и трябва да бъдете внимателни.

Тракийското скално светилище напомня на Белинташ. Караджов камък е по-известен като тракийско свещено място посветено на мъртвите. Оформя култов комплекс заедно с Белинташ и Кръстов връх.


Родопите са уникални сред останалите българските планини с това, че в тази планина от праисторически времена до днес живеят хора и при нашите пътувания ще видим живописни села с накацали по склоновете старинни къщи, древни изгърбени мостове, параклиси и джамии. Ще се запознаем и с едно друго богатство характерно за Родопите - добрите, сърдечните и гостоприемни хора.

Най-хубавото нещо в една екскурзия са неочакваните, непредвидени случки и откриването на неща, за които нито сте чували, нито сте чели...
Изкачване на Караджов камък

.